Kozmetična akupunktura

Napisal: Han Zaoxiang, zdravilec kit. med. 

Prevedel: Miha Virant, univ. dipl. sin. in soc. kult.

Kozmetična akupunktura ali obrazna akupunktura kožo obnovi in ji povrne mladostni videz brez kirurških posegov, injekcij ali kemikalij. Takšna terapija namreč izboljša stanje kože (tudi akne) in upočasni proces staranja tako, da izjemno pospeši lastno sposobnost kože za obnavljanje oz. regeneracijo. Koža se med terapijo na ta način od znotraj navlaži in napolni, kar pomaga pri zmanjšanju gub in aken. Vse to se zgodi samo s pomočjo izkušenega terapevta tradicionalne kitajske medicine in telesu lastne energije!

Akupunktura okrepi metabolizem kožnih celic, odvaja strupe in pomaga pri procesu nastajanja novih kožnih celic. Ta način terapije tudi okrepi obrazne mišice in omogoča, da postanejo bolj prožne, kar daje obrazu vitalnejši in mlajši izgled.

Med izvajanjem akupunkture se v kožo na različnih predelih obraza in telesa vstavi kot las tanke igle, kar sproži proces cirkulacije krvi in čija v obrazu. Obraz se osveži in kožne celice se obnovijo, saj terapija povzroči povečano nastajanje kolagena na predelu obraza.

Kozmetična akupunktura spodbuja tudi povečanje pretoka življenjske energije (či) skozi meridiane po vsem telesu, zaradi česar ima tovrstno pomlajevanje ali čiščenje kože dolgotrajnejši učinek, saj deluje celostno – na človeka, ne samo lokalno.□